Nad├ícia Mesta ┼Żilina prerozdelila u┼ż takmer 14 tis├şc eur. Najnov┼íie pomohla Slovensk├ęmu ─Źerven├ęmu kr├ş┼żu

┼Żilina 19. janu├ír 2018 – Mesto ┼Żilina m├í od minul├ęho roka svoju vlastn├║ nad├íciu.┬áVlani evidovala celkovo 78 ┼żiadost├ş o┬áfinan─Źn├Ż pr├şspevok, z┬áktor├Żch 22 podporila a┬áprerozdelila dovedna sumu 13┬á895 eur. Vo ┼ítvrtok 18. janu├íra 2018 odovzdali jej z├ístupkyne na ─Źele s┬ámestskou poslanky┼łou Janou Filipovou u┼żito─Źn├Ż dar pre Zariadenie seniorov v┬ázria─Ćovate─żskej p├┤sobnosti ─îerven├ęho kr├ş┼ża v ┼Żiline. Polohovate─żn├ę l├┤┼żko a mu┼í─żov├ę kreslo s┬ápodnosom bude vyu┼ż├şva┼ą trin├ís┼ą seniorov s┬ár├┤znymi zdravotn├Żmi a┬ápohybov├Żmi┬á ┼ąa┼żkos┼ąami. Darovan├ę┬á pom├┤cky┬á im pom├┤┼żu zv├Ż┼íi┼ą komfort┬á a u─żah─Źia┬á im ich ka┼żdodenn├ę ─Źinnosti. ÔÇ×Sme radi, ┼że m├┤┼żeme aj tak├Żmto sp├┤sobom podpori┼ą dobr├║ vec. V┬ána┼íom meste ┼żije ve─ża obyvate─żov, ktor├ş nemaj├║ finan─Źn├ę prostriedky alebo nemaj├║ n├írok na poskytnutie finan─Źn├ęho pr├şspevku na rie┼íenie ich nepriaznivej soci├ílnej situ├ície. Nad├ícia Mesta ┼Żilina sl├║┼żi na pomoc pr├íve t├Żmto ─żu─Ćom,ÔÇť uviedol ┼żilinsk├Ż prim├ítor Igor Choma.

Hlavn├Żm poslan├şm nad├ície je pom├íha┼ą zdravotne postihnut├Żm, seniorom, chor├Żm a bezmocn├Żm ob─Źanom v n├║dzi,┬á ktor├ş potrebuj├║ predov┼íetk├Żm zdravotn├║ rehabilit├íciu, ─Źi r├┤zne ┼ípeci├ílne pom├┤cky. „Sama som zdravotne postihnut├í a┬áviem, ┼że tak├şto ─żudia maj├║ v├Ą─Ź┼íinou finan─Źn├ę probl├ęmy. Napr├şklad, ke─Ć sa rodi─Źom narod├ş zdravotne postihnut├ę die┼ąa, nemaj├║ peniaze na to, aby mohli k├║pi┼ą invalidn├Ż voz├şk,“┬ápovedala spr├ívky┼ła nad├ície a┬áz├írove┼ł i┬ámestsk├í poslanky┼ła Jana Filipov├í.

Nad├ícia Mesta ┼Żilina bola zalo┼żen├í d┼ła 30. okt├│bra 2017. Peniaze z├şskala z┬ározpo─Źtu mesta ┼Żilina, podporili ju aj zamestnanci Mestsk├ęho ├║radu v ┼Żiline v├Ż┼ąa┼żkom z┬áviano─Źnej tomboly a┬á┼Żilin─Źania v├Żnosom z┬áPrim├ítorsk├ęho pun─Źu. ┬áSpomedzi podporen├Żch projektov nad├ícia doposia─ż pomohla najm├Ą soci├ílne slab┼í├şm rodin├ím s┬áde┼ąmi, osob├ím s┬á┼ąa┼żk├Żm zdravotn├Żm postihnut├şm a┬á─żu─Ćom, ktor├ş sa ocitli v┬ánepriaznivej soci├ílnej situ├ícii.

Barbora Zigová
hovorky┼ła mesta