V├Ż┼ąa┼żok z Prim├ítorsk├ęho pun─Źu putuje do Nad├ície Mesta ┼Żilina

┼Żilin─Źania a┬án├ív┼ítevn├şci mesta op├Ą┼ą prejavili svoju ┼ítedros┼ą,┬áuk├ízali svoje ve─żk├ę srdcia a┬ápomohli dobrej veci.┬á Po─Źas viano─Źn├Żch trhov v┬ádecembri, kedy sa pod├íval tradi─Źn├Ż Prim├ítorsk├Ż pun─Ź, vyzbierali ─żudia svojimi dobrovo─żn├Żmi pr├şspevkami sumu 1 420,74 eur. Dnes popoludn├ş odovzdal ┼żilinsk├Ż prim├ítor Igor Choma tento v├Ż┼ąa┼żok, spolu s┬ávyzbieranou sumou z┬áviano─Źnej tomboly zamestnancov mestsk├ęho ├║radu, Nad├ícii Mesta ┼Żilina. Symbolick├Ż ┼íek v┬ácelkovej v├Ż┼íke 2 104,74 eur si z┬ár├║k prim├ítora prevzala spr├ívky┼ła nad├ície Jana Filipov├í. ÔÇ×Chcem po─Ćakova┼ą obyvate─żom a n├ív┼ítevn├şkom n├í┼ího mesta, ale aj zamestnancom mestsk├ęho ├║radu, ┼że sa zapojili do tohto dobro─Źinn├ęho podujatia, ktor├ę z┬ároka na rok naber├í na svojej popularite. Ver├şm, ┼że tieto peniaze pom├┤┼żu ─żu─Ćom, ktor├ş to najviac potrebuj├║,ÔÇť povedal po odovzdan├ş symbolick├ęho ┼íeku Igor Choma. Dodal, ┼że spolupatri─Źnos┼ą k┬áob─Źanom v n├║dzi prejavilo zak├║pen├şm prim├ítorsk├ęho pun─Źu mno┼żstvo obyvate─żov, ktor├ş boli ┼ítedrej┼í├ş ako predch├ídzaj├║ci rok a prekonali minuloro─Źn├║ vyzbieran├║ sumu o┬á104 eur. Vlani bola cel├í suma prerozdelen├í medzi Detsk├ę jasle na Ve─żkej okru┼żnej a Jed├íle┼ł na Lichardovej ulici.

Nad├ícia Mesta ┼Żilina, kam peniaze putuj├║ v┬átomto roku, poskytuje pomoc zdravotne postihnut├Żm, seniorom, chor├Żm a bezmocn├Żm ob─Źanom v n├║dzi,┬á ktor├ş potrebuj├║ predov┼íetk├Żm zdravotn├║ rehabilit├íciu, ─Źi r├┤zne ┼ípeci├ílne pom├┤cky. ÔÇ×Z├şskan├ę financie bud├║ rozdelen├ę medzi ┼żiadate─żov o┬ápomoc, na zlep┼íenie ich u┼ż aj tak ne─żahkej ┼żivotnej situ├ície. ┼Żilin─Źania boli ozaj ┼ítedr├ş a┬ápreto budeme m├┤c┼ą uspokoji┼ą po┼żiadavky viacer├Żch ┼żiadate─żov,ÔÇť skon┼ítatovala spr├ívky┼ła nad├ície. Pod─ża jej slov venuj├║ ─Źas┼ą z vyzbieran├Żch pe┼łaz├ş chlapcovi ┼ítudentovi, ktor├ęmu zomrel otec a┬ánem├í peniaze na odk├║penie popola z┬ápohrebnej slu┼żby.

Barbora Zigová
hovorky┼ła mesta