O nadácii

Mesto ┼Żilina predstavuje nad├íciu, ktor├í bola schv├ílen├í Mestsk├Żm zastupite─żstvom ┼Żilina a do registra nad├íci├ş bola zap├şsan├í Ministerstvom vn├║tra SR d┼ła 30. okt├│bra 2017 pod ─Ź├şslom 203/Na-2002/1167.┬áHlavn├Żm poslan├şm nad├ície je pom├íha┼ą zdravotne postihnut├Żm, seniorom, chor├Żm a bezmocn├Żm ob─Źanom v n├║dzi, de┼ąom a ml├íde┼żi, ktor├ş potrebuj├║ predov┼íetk├Żm zdravotn├║ rehabilit├íciu, kompenza─Źn├ę pom├┤cky a ┼ípeci├ílne pom├┤cky.

Nad├ícia spolupracuje s organiz├íciami a zariadeniami zabezpe─Źuj├║cimi lie─Źbu a starostlivos┼ą o star├Żch, chor├Żch a bezmocn├Żch ob─Źanov a ob─Źanov v n├║dzi, v od├┤vodnen├Żch pr├şpadoch poskytuje aj podporu z├íkonn├Żm z├ístupcom det├ş a ml├íde┼że, ktor├ę s├║ odk├ízan├ę na zdravotn├║ rehabilit├íciu.

V┬ár├ímci svojej ─Źinnosti poskytuje nad├ícia ┬áplnenie individu├ílne ur─Źenej humanitnej pomoci pre jednotlivca alebo skupinu os├┤b, ktor├ę sa ocitli v ohrozen├ş ┼żivota alebo potrebuj├║ naliehav├║ pomoc pri postihnut├ş ┼żivelnou pohromou na ├║zem├ş mesta ┼Żilina.

┼Żiadosti fyzick├Żch os├┤b z jednotliv├Żch oblast├ş podpory pre rok 2017 bud├║ vzh─żadom k┬áschv├ílen├Żm financi├ím, ktor├ę je potrebn├ę vy─Źerpa┼ą do konca roka 2017, prij├şman├ę┬áod 27.11.2017 do 20.12.2017 na emailovej adrese┬á nadacia@zilina.sk. Uch├ídza─Źi o┬ápr├şspevok sa m├┤┼żu pr├şpadne obr├íti┼ą na spr├ívcu nad├ície na tel. ─Ź├şsle ┬á0908 436┬á721.